Wczytuję dane...
średnia: 0.0  ocen: 0

Pai Mu Tan

Produkt dostępny!
100 szt.
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 7.00 PLN
11,00 PLN

Sposób parzenia

  • Temperatura: 

    85-95

  • Czas: 

    2-4 min

  • Ilość herbaty: 

    1 łyżeczka / 150 ml

Opis herbaty

Pai Mu Tan (Bai Mu Dan) zwana Białą Piwonią to najsłynniejsza Chińska biała herbata uprawiana na prowincji Fujian. Charakteryzuje się delikatnym aromatem oraz słodkim kwiatowym smakiem. Zbierana z pąków i młodych listków krzewu raz do roku wiosną. Dodatkowo ma wspaniałe właściwości zdrowotne: wspomaga pamięć i koncentrację, hamuje rozwój nowotworów oraz zwiększa odporność organizmu.

Skład

Pai Mu Tan (Bai Mu Dan) - "Biała Piwonia"

Sposób przygotwania

  • 1 łyżeczkę liści zalewamy 150 ml wody
  • woda powinna mieć temperaturę od 80-90ºC
  • parzmy pod przykryciem od 3 do 5 minut w zależności od tego jaką intensywność naparu chcemy uzyskać
  • możemy parzyć kilkukrotnie pamiętając o tym, aby przy każdym kolejnym parzeniu oddzielić liście od naparu oraz wydłużyć czas parzenia
  • można parzyć 4-5 razy

Kraj

Chiny prowincja Fujian

Polecamy